Naša duga povijest

Unazad 50 godina…

…a neki kažu i prije, a usporedo s početkom eksploatacije prirodnih ljepota Plitvica, domaće je stanovništvo uz obostrano zadovoljstvo starosjedioca i turista počelo prodaju domaćih proizvoda. Tijekom godina u nekoliko navrata taj se posao pokušao zabraniti, ali neuspješno. Glas naroda koji je u svoje dvorište pustio turiste je svaki put prevladao

Brončana plaketa sajam obrtnika
Vlasnica
Novosadski sajam medalja

Tijekom dugogodišnje gastronomsko turističke ponude Plitvičkog kraja štrudlu su kušali razni ugledni i poznati posjetitelji kao što su: Peter Galbrait, Wiliam Montgomery, Milka Planinc, Špiro Guberina, Alka Vuica, Franjo Tuđman, Ivica Račan i drugi.

Plitvička štrudla

je obiteljski obrt za proizvodnju i distribuciju tradicionalnih, ukusnih i domaćih kolača, osnovan 2002.god. Obrt je nastao da bi se sačuvala tradicija prodaje domaćih kolača na Plitvicama, a proizvodnja i poslovanje vodilo u skladu sa zakonima RH.

Sami kolač je tradicionalna, ukusna, prava gurmanska poslastica, a recept je tajna koja se predaje s koljena na koljeno.

Kombinacije s dva, tri i više okusa su moderna verzija, inspirirana tradicionalnom “domaćom” štrudlom.

Čitav proces proizvodnje je ručni rad, svi sastojci su iz Hrvatske, ne koriste se umjetni aditivi i konzervansi, što sve rezultira visokom kvalitetom štrudle, ali i kratkim rokom trajanja.

Danas plitvičku štrudlu možete naći u Konzumu u Korenici, u Karlovcu, Trg H. Redarstvenika, nekoliko Konzuma u Zagrebu (Radnička cesta 49, Trg A. Starčević(Importane), Vrbani, Sarajevska, Avenue mall, Črnomerec.

Trgovina Mali lug, Mandaličina 10, Zagreb.

Za Spar po istoj recepturi radimo njihovu robnu marku Enjoy Okusi: višnja, jabuka, mak, višnja-sir-breskva, višnja-kremproizvod lješnjak kakao.